Herne Bay Tennis Court & Pool

Situated in the heart of Herne Bay this project involved the addition of a swimming pool and tennis court.

The challenge with this property was to achieve the desired recreational space in a Heritage planning zone that has specific design parameters including site coverage restrictions. The design needed to pass stringent Building Consent and Resource Consent requirements and required neighbour approval.

The site was terraced from house to pool and surround leading down to the court and pavilion.

The site also had significant drainage requirements which were achieved through a permeable tennis court surface collecting storm water run off in a detention tank.

Features:

  • Substantial stone retaining walls
  • Terraced with multiple levels
  • Heritage area
  • Permeable court surface draining surface water to detention tanks
Website by Jai Ivarsson